Over mij

Niets leukers dan mooie dingen maken waar mensen en hun ideeën van gaan stralen. Of dat nou gaat om het grafisch vormgeven van een huisstijl, boekje, kerstbal of verpakking. Graag denk ik na over de functie en de vorm. Ik heb een eigen stijl. Fijne vormen, menselijk, persoonlijk, onderscheidend, speels waar het past. Ik zoek altijd naar een achterliggend verhaal als ik aan het ontwerpen ben, en laat dat verhaal lopen door alles wat ik maak. Dat is de roze lijn die je ook terugziet in mijn logo. De rode draad, maar dan wat fijner en vrouwelijker.

 

Ik werk vaak samen met copywriter Sheila Wigman van een Leuk Verhaal. En dat doen we vanuit Petit Depot, een winkel, atelier en werkplaats in een. Deze hebben we samen met sieradenmaakster Kyra Marcopoulos. We verkopen er alles wat we zelf mooi vinden en maken. Het meeste is handgemaakt, vintage of duurzaam gemaakt. Ik koop de vintage spullen in op rommelmarkten in België en Frankrijk. Leuk als je een keertje komt kijken in ons pakhuisje midden in de Haarlemse Vijfhoek; Breestraat 25.

Samen met  Nicoline van Slingelandt maakte ik het boekje Mugjes – Ontdek Haarlem & omstreken met kleine kinderen. Na twee uitverkochte gedrukte edities verschijnt binnenkort een digitale versie.

Ik heb altijd plannen in mijn hoofd: plannen voor een stationarylijn voor chaoten, een duurzaam soort verpakkingstape en net heb ik eentje waargemaakt: BougieBougie: een website met abonnementen op kaarsen, het idee ontstond in de lockdown van 2020.