Niets leukers dan mooie dingen maken waar mensen en merken van gaan stralen. Of dat nou gaat om het grafisch vormgeven van een huisstijl, boekje, kerstbal of verpakking. Graag denk ik na over de functie en de vorm. Ik heb een eigen stijl. Fijne vormen, menselijk, persoonlijk, onderscheidend, speels waar het past. Ik zoek altijd naar een achterliggend verhaal als ik aan het ontwerpen ben, en laat dat verhaal lopen door alles wat ik maak. Dat is de roze lijn die je ook terugziet in mijn logo. De rode draad, maar dan wat fijner en vrouwelijker.

 

Ik werk vaak samen met copywriter Sheila Wigman van een Leuk Verhaal. En dat doen we vanuit Petit Depot, een winkel, atelier en werkplaats in een. Deze hebben we samen met sieradenmaakster Kyra Marcopoulos. We verkopen er alles wat we zelf mooi vinden en maken. Het meeste is handgemaakt, kleinschalig of duurzaam gemaakt. En ik koop de vintage spullen in op rommelmarkten. Leuk als je een keertje komt kijken in ons pakhuisje midden in de Haarlemse Vijfhoek; Breestraat 25.

 

Samen met  Nicoline van Slingelandt maakte ik het boekje Mugjes – Ontdek Haarlem & omstreken met kleine kinderen. Na twee uitverkochte gedrukte edities is er nu een e-book.

 

Ik heb altijd plannen in mijn hoofd: plannen voor een stationarylijn voor chaoten, een duurzaam soort verpakkingstape en net heb ik eentje waargemaakt: BougieBougie: een webshop met fraaie kaarsensets die je voor jezelf kan kopen of naar een ander als cadeau kan laten opsturen. Het idee voor BougieBougie ontstond tijdens de Corona Lockdown in december van 2020. Iedereen thuis, lange, donkere dagen, avondklok… veel behoefte dus aan wat sprankeling in huis. Of wat sprankeling om cadeau te geven, om te laten dat je aan iemand denkt. Et voilà: BougieBougie was geboren. Mijn liefde voor design, mooie kleuren, verpakkingen en ondernemen komen erin samen.